Leer nu duiken

Wij verzorgen de volgende PADI duikcursussen.

Introduktie duik

Heeft u nog nooit gedoken? Probeer het eens uit met een introduktie onderwater. U krijgt een gedegen uitleg en gaat onder professionele begeleiding een duik maken. Dit kunt u zelfstandig, maar is bijv ook mogelijk als groep, of als bedrijfsuitje.

Open Water

Met deze cursus beginnen uw avonturen onder water. In 4 tot 5 dagen leren wij u alle vaardigheden en theorie om u thuis te kunnen voelen in het water. De theorie kunt u in uw eigen tempo en tijd bestuderen dmv een theorieboek met een begeleidende dvd. Aan het eind ontvangt u een brevet, waarmee u over de hele wereld kunt duiken.

Start in overleg, elke dag mogelijk. Duur 4 dagen.

Voorbereid op vakantie, Open water Theorie

Gaat u leren duiken in het buitenland, maar u wilt graag uw theorie in het nederlands doen? Dat kan, u doet uw theorie met zelfstudie thuis, om daarna bij ons de theorie door te nemen en het examen te maken. U krijgt nu een Padi-verwijsformulier mee. Met dit formulier kunt u een jaar lang terecht bij een andere padi duikschool.
Duur 6 uur inclusief boek, zelfstudie en examen.

Advanced Open Water

Ga dieper in op het duiken, leer meer over navigeren en diep duiken, en kies zelf nog 3 andere duiken. We maken 5 duiken en praten over de ervaringen.
Start in overleg, elke dag mogelijk in de omgeving van Wageningen en in Zeeland.
Duur 2-3 dagen.

Rescue + EFR

Leer uw zelf en andere te redden in, onder en uit het water. Stop adem denk en doe. U zult versteld staan wat er allemaal bij komt kijken
Start in overleg.
Duur 4 dagen inclusief efr (emergency firts response).

Divemaster

Leer mensen te begeleiden, introdukties te geven, instructeurs te ondersteunen en bijv. een duikdag te plannen.
Wij zijn van mening dat een divemaster opleiding alleen nut heeft als je 4 tot 6 weken tijd wilt investeren.

Theorie en verdieping

Duik dieper in de theorie achter het duiken. Deze cursus is een combinatie van Padi Divemaster theorie aangvuld met onze ervaring van het werken in recompressiekamers (TDI remote located Tender Operator)

AEN Nitrox

Ga voor je eigen gezondheid en veiligheid. Wat ons betreft de belangrijkste specialty die je kan volgen Duur 1/2 dag theorie met examen, flessen analyseren en duiken plannen.

Selfsupport diver, soloduiken

Voor de serieuze duikers onder ons die (al bijna) begrijpen waar het overgaat. Daar waar de rescuecursus stopt gaat wij verder. Je leert om te gaan met stress, jezelf op allerlei manieren te redden, en op een open en eerlijke manier naar de risico's van het duiken te kijken.
Duur 2 dagen, minimale vereiste rescue diver, 21 jaar en minimaal 100 gelogde duiken.

Overige specialties

  • Digital onderwater fotografie (2 duiken)(DUP)
  • Nachtduik, wat spookt er rond in het donker (4 nachtduiken)
  • Droogpakduiken. Blijf jij droog (2 duiken)?
  • Diepduiken, waar ligt jou grens (4 duiken)?

    Er zijn nog veel meer specialties, maar daar vinden wij ons zelf niet goed genoeg in. Bijv. vis herkenning kan je beter doen met een onderwaterbioloog.